Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Schatkamer van de Hermitage

5 juli 2019

Beste kunst- en cultuurliefhebbers,

On the Move organiseert weer voor onze buurt een dagtrip naar Amsterdam, naar het Hermitage-museum aan de Amstel.
Daar is nu een bijzondere tentoonstelling, De Schatkamer van de Hermitage.

In het kader van de onderlinge uitleen tussen Sint Petersburg en Amsterdam zijn er vele nimmer in Nederland geëxposeerde topwerken te zien, o.a. van Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Velasquez en Van der Weijden. De belangrijkste kunstenaar in de expositie is misschien wel Lucas Cranach. Zijn “Madonna met kind onder een appelboom”, daterend uit ongeveer 1525, staat ook prominent op de grote affiches.

Het is in zijn eentje al de moeite van de reis waard…vinden wij. En daarnaast zijn er tal van andere unieke objecten uit de geschiedenis van de kunst te zien.

Tevens is er in het Outsider Art Museum (ook in de Hermitage) nog een interessante tentoonstelling, namelijk Art brut – Jean Dubuffets revolutie. Ruim 150 werken waarmee kunstenaar en verzamelaar Jean Dubuffet in 1949 de bestaande culturele elite in Parijs choqueerde. Nu voor het eerst te zien in Nederland. 

Mensen met genoeg energie kunnen na de Hermitage ook nog naar het Joods museum, voor een expositie over de Kabbala. Mensen met minder energie kunnen in de Hortus of in een sfeervol Amsterdams café wat uitrusten en mediteren over het geziene.

Vrijdag 5 juli:
9.30 uur: Lezing door Anna Alberts in het Christiaan Huygens theater, Wilhelminalaan 22 
10.45 uur: vertrek per touringcar naar Amsterdam
bezoek aan Hermitage
16.30 uur: terug naar Zeist

kosten p.p.€ 25, te voldoen bij aanvang van de lezing.

On the Move Cultureel
Paul Laurs en Aryan Sikkema

Gegevens

Datum:
5 juli 2019