Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leestafel 22 – Gert-Jan van den Bemd – 11 juni 2020

11 juni

$5

EEN UNIEKE LEESTAFEL MET DE SCHRIJVER ERBIJ !!!

Op donderdag 11 juni 2020 organiseert On The Move haar 22e leestafel en deze wordt UNIEK en corona-proof.

Op het programma staat de psychologische roman “Na De Val” van Gert-Jan van den Bemd en de schrijver (ook beeldend kunstenaar) heeft aangegeven graag bij de discussie aanwezig te willen zijn zodat deelnemers rechtstreeks aan hem vragen kunnen stellen. Eventueel ook over zijn debuut “De Verkeerde Vriend”.

 

Gewijzigde opzet:

Er zijn twee sessies met maximaal 7 deelnemers.

De middagsessies van 15.00 – 17.00 uur en de avondsessie van 20.00 – 22.00 uur.

U kunt per sessie inschrijven via e-mail: malibas.wil@gmail.com.

 

Waar gaat het boek over?

“Vier dagen na de crematie belde ik Max. Hij vroeg of hij me nog moest komen helpen, alsof hij om de hoek woonde. Ik aarzelde voordat ik ‘Nee, ik red het wel’ antwoordde. Daarin, in die paar seconden stilte en vooral in dat ‘red’, lag net genoeg verwijt, ook al pikte hij dat waarschijnlijk niet op. Ik heb alles alleen moeten regelen. De kaarten, de advertentie, de bloemen, de crematie. Dat hij daarvoor niet terug is gekomen was geen verrassing. En toen dat gedeelte achter de rug was, liet hij ook de rest aan mij over.” Als de vader van Sofie Nauta volkomen onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen. Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander daglicht. In Na de val vindt Gert-Jan van den Bemd opnieuw inspiratie in menselijk gedrag, en vooral in de onhandigheid waarmee mensen omgaan met door henzelf opgelegde regels, normen en waarden.

Lees ook zeker de recensie van Jan Stoel, Hebban-recensent die dit boek bekroont met vijf sterren. De titel luidt: “Ik teken wat ik niet kan zeggen”. En Jan Stoel beëindigt zijn lovend verslag met een  treffend citaat uit het boek: En wat de waarheid betreft: ‘De waarheid wordt niet bepaald door wat we uiten, maar door wat we verzwijgen.’

https://www.hebban.nl/recensie/jan-stoel-over-na-de-val

Inschrijven bij Wil van Basten: malibas.wil@gmail.com

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Manteau
Laatste editie
17 september 2019
ISBN
9789022336793 , 9789460416392

WACHT NIET TE LANG MET INSCHRIJVEN ! 

Gegevens

Datum:
11 juni
Kosten:
$5

Organisator

Wil van Basten
Telefoon:
0306918932
E-mail:
malibas4b@gmail.com

Locatie

Verlengde Slotlaan 10