Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

On the Move Cultureel: lezing Zijderoutes

8 november 2018 @ 19:30 - 22:00

€10

Beste buurtgenoten,

Op donderdagavond 8 november zal Aryan Sikkema in het Christiaan Huygens theater vertellen over de ‘Zijderoutes’. Handelsroutes verbonden Azië met Europa en brachten enorme rijkdom, uitwisseling van gedachten en kennis, maar ook veel strijd. Gelukkig zijn er nog veel prachtige gebouwen en steden te bewonderen. 

Aryan zal ook iets vertellen en tonen van de knooppunten van de Zijderoutes: Isfahanmet een van de mooiste pleinen van de wereld, het lieflijke Shiraz en de woestijnstad Yazd in Iran en over Buchara een van de oudste metropolen, het prachtige Samarkand en de woestijnstad Xiva in Oezbekistan. Ook over heel vriendelijke mensen. Kosten € 10 p.p.

Op donderdag 15 november gaan we met een bus naar het mooie Drents Museum in Assen en bekijken daar de tentoonstelling: Iran, bakermat van onze beschaving. intrigerend en prachtig. Kosten € 25 p.p.

Als je je van te voren wilt verdiepen in het onderwerp, lees dan het fantastische boek ‘De zijderoutes‘ geschreven door de historicus Peter Frankopan. Veel recent wetenschappelijk onderzoek levert nieuwe inzichten. 

Aanmelden

Als u lid bent van de buurtvereniging kunt u zich via de knoppen in de nieuwsbrief aanmelden: https://mailchi.mp/c5b3a30e8e8c/cultureel-zijderoutes

 

Gegevens

Datum:
8 november 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€10