Laden Evenementen

« Alle Evenementen

On the move Klassiek: Bach

17 oktober @ 20:00 - 22:00

Beste buurtgenoten,
 
Graag nodigt On the Move u uit voor een presentatie over Johann Sebastian Bach door Jacques Winnubst bij hem thuis op 10 en 17 oktober 2018. U kunt aangeven welke datum uw voorkeur heeft, misschien kunt u wel op beide data. Adres is: Parklaan 8-b in Zeist.
 
Na de Classicistische eerste Weense School (Haydn, Mozart en Beethoven) gaan we terug naar de Barok. Eerst naar Bach, ook wel en niet ten onrechte de Grootste genoemd. Bach is in Nederland vooral bekend als de componist van de passies en  de cantates. Maarten ’t Hart krijgt zelfs geen letter op papier zonder de cantates op de achtergrond aan te hebben staan. Bach heeft ook een andere kant: onvolprezen is zijn zeldzamere instrumentale muziek. Bovendien heeft hij ook zgn. wereldse muziek geschreven.
 
Bach heeft de invloed ondergaan van de Noord-Duitsers (Buxtehude), minder bekend is dat hij veel invloed heeft ondervonden van de Franse Barok en vooral van de Italianen. Zo was Vivaldi  een belangrijk voorbeeld voor hem. Zijn muziek is zo onvergetelijk door die combinatie van noordelijke en zuidelijke invloeden. Het hierbij afgedrukte portret is het enige dat van Bach bekend is: we zullen het ermee moeten doen. Ook over zijn leven is de informatie schaars.
 
In november en januari komen respectievelijk Handel en Vivaldi aan bod. Handel representeert de Engelse, Vivaldi de Italiaanse Barok. 
 
Deelname op woensdag 10 of 17 oktober 2018.

  1. Opgeven bij: j.a.m.winnubst@ziggo.nl (met voorkeursdatum) – zie buttons hieronder
  2. Kosten € 10 p.p. (ter plaatse te voldoen, graag gepast)
  3. Toewijzing op volgorde

 
Let op: Parklaan 8-b is een vrijstaand huis. Er is ook een Parklaan 8-a en een 8.
 

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00