Algemeen

Stichting On the Move organiseert tal van activiteiten voor en door onze buurtgenoten. Bent u lid van de buurtvereniging, dan krijgt u per mail hierover automatisch de nodige actuele informatie.

 

Culinair

On the Move culinair is bedoeld voor wie af en toe in de huiselijke sfeer samen met enkele andere buurtgenoten een lekkere maaltijd wil gebruiken. Er zijn tien eetgroepjes, elk van 7 of 8 personen. Je tekent in voor niet meer dan twee etentjes met het eetgroepje; daarna – d.w.z. na een half jaar –  wordt het groepje ontbonden en kun je, als het beviel,  weer intekenen voor een ander groepje.

De gang van zaken is als volgt: twee personen zijn verantwoordelijk voor het voorgerecht, twee voor het hoofdgerecht en twee voor het nagerecht. En dan zorgt er nog iemand voor de wijn en de andere drankjes. De kosten van een maaltijd liggen rond de 25 euro per persoon.

Via de maaltijden van culinair kun je tegelijk je contacten in onze buurt stap voor stap uitbreiden – in de praktijk hebben de eetgroepjes ook tot veel vriendschappen geleid. Contactpersonen: Susanna van Dijke plaurs@gmail.nl en Olga Janssen  olga.janssen@planet.nl

 

Share-a-table

Share-a-table is onze maandelijkse aanschuiftafel voor buurtbewoners die een gezellige eetafspraak willen zonder daarvoor zelf te hoeven koken.

Eénmaal per maand reserveren we rond 18.00 uur een tafel in één van de restaurants in de buurt. Iedereen kan aanschuiven, mits je je vooraf per email hebt aangemeld. De kosten liggen rond de 20 a 25 euro per persoon. Het is een gezellig informeel treffen.

Andree de Miranda en Robert Schep zijn de coördinatoren die de etentjes van share-a-table regelen. Als je een volgende maal eens mee wil eten, stuur dan een mailtje naar andree@demiranda.nl

 

Thee met iets lekkers

Thee met iets lekkers richt zich op iedereen die eens per maand wil deelnemen aan een gezellig middagje met, zoals de naam al zegt, thee of koffie met iets lekkers erbij, dus met een hartig hapje of (al dan niet suikervrije) zoetigheden.

De bijeenkomsten worden georganiseerd omstreeks 15.00 uur op het Looplein van de Looborch, het gemiddeld aantal deelnemers ligt rond de vijftien personen. De kosten bedragen circa 5 euro per persoon. Er is heerlijk zelfgemaakt gebak.

Kent u iemand uit uw omgeving, die een thee met buurtgenoten zou waarderen? Neem die dan mee! Geef wel even een berichtje aan Aryan Sikkema, Bethaniëlaan 8, tel. 6916305, sikkemazeist@casema.nl  of aan Andree de Miranda, Wilhelminalaan 43, tel. 6932353, andree@demiranda.nl

 

Cultureel

On the Move organiseert regelmatig, als er weer eens een bijzondere kunsttentoonstelling is, een lezing met aansluitend museumbezoek. De lezingen worden verzorgd door Anna Alberts, kunsthistorica, per adres Stationslaan 22. Daarna komt er een touringcar voorrijden, die ons vanuit Zeist naar het betreffende museum (bijvoorbeeld in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Den Bosch) brengt en vervolgens op het einde van de middag weer terugbrengt in Zeist. Een comfortabele formule, ook voor oudere kunst- en cultuurliefhebbers. Kosten inclusief lezing en bus 25 euro per persoon.

Daarnaast zijn er ook andere culturele uitstapjes vanuit onze buurt, bijvoorbeeld door Aryan Sikkema, naar in architectonisch interessante gebouwen.

Voor muziekliefhebbers organiseert On the Move regelmatig avonden, zoals onlangs met Gerrit-Jan Fonk, over Christina Deutekom, Maria Callas en andere muzikale fenomenen.

Of de lezing met lichtbeelden van Roelof en Rietje Lettinga over hun fascinerende zeilreis om de wereld van zeven jaar lang ook onder cultureel valt? Boeiend was het in elk geval, en het wordt zeker herhaald in 2016.

Contactpersonen van On the Move cultureel: Paul Laurs (plaurs@gmail.com) en Aryan Sikkema.

 

Chansons

Al vele jaren organiseert Wil van Basten, voorheen docente Frans aan De Breul, met zekere regelmaat haar avonden over Franse chansons. Zo zijn er avonden geweest over troubadours als Brassens, Béart, Moustaki en vele anderen. De avonden vinden plaats op de  Stationslaan 22, waar Susanna van Dijke voor een omlijsting met hapjes en drankjes zorgt. U krijgt van Wil een CD met de chansons en bovendien een reader met de teksten, en dat alles voor slechts 15 euro per persoon.  Aanmelden kan via mailadres plaurs@gmail.com

 

Wandelen

Elke laatste zondag van de maand komt de wandelclub in actie! Er is een – telkens weer andere – lange(re) wandeling van circa 3,5 uur (inclusief pauze voor koffie met een hapje). Het aantal leden ligt rond de 20 personen – u kunt nog aanmelden bij Andree de Miranda andree@demiranda.nl

Daarnaast is er een club wandelaars voor de korte afstand – aanmelden bij Liesje Ernst ernst.liesje@gmail.com

Vertrekpunt: bij de glasbak aan de Lorentzlaan.

 

Bridgen

De bridgeclub bestaat intussen uit 4 groepen en staat nog open voor nieuwe aanmeldingen. Elk jaar is er een bridgedrive, die wordt opgeluisterd met hapjes en drankjes.

Contactpersoon: Suzan Verroen s.verroen@casema.nl

 

Overige activiteiten van On the Move

Naast de hier vermelde activiteiten ontplooit On the Move nog andere initiatieven, afhankelijk van de vragen vanuit de wijk. Zo is er een kinderoppascentrale (kinderen uit de buurt passen op kinderen uit de buurt), een zeilclub, een wijnproeverij in het najaar op de Wijngaard Hoog Beek & Roijen, een bijeenkomst over de Zeister Muziekdagen en is er een contactgroep met de gemeente over Buurthulp en WMO. Meer informatie hierover krijgt u periodiek, per mail.