Er bestaat een Frans spreekwoord dat zegt: “Les absents ont toujours tort” (Afwezigen hebben per definitie ongelijk). Gistermiddag bleek dit gezegde zeker van toepassing te zijn. Er waren namelijk enkele mensen die zich wel hadden aangemeld maar toch niet gekomen zijn.

Helaas voor hen, want het was inderdaad een uniek en fenomenaal Brel-concert zoals we al eerder aankondigden. Iemand schreef mij over het optreden: “Het was ontspannen en toch evenzeer ingeleefd, professioneel en warm. Ze kregen ook het aandachtige publiek dat ze verdienden. Voor mij maar ook voor de anderen was het vooral het feest der herkenning, want Arnaud Bassecourt liet zijn gehoor heen en weer bewegen tussen Brel en zijn eigen persoonlijkheid en gaf daarbij toch voldoende ruimte aan het werkelijk fantastische pianospel van Sylvain Würmser”.

Na afloop was er een goed glas wijn en door de gasten meegebrachte tapas en werd er nog lang nagepraat. Ook met de zanger en de pianist. Er werden heel wat foto’s samen met hen gemaakt. Gelukkig waren er voor de herinnering ook gesigneerde cd’s en het traditionele tekstboekje met de vertalingen erbij ontbrak ook deze keer niet.

Op de foto: onze glunderende Margreet Wagenaar-Fischer die ook deze keer weer het Christiaan Huygens theater voor dit optreden beschikbaar stelde! Dank daarvoor. Wij zien van links naar rechts: Sylvain, Margreet en Arnaud.

IMG_2307 met Margreet