On the Move Cultureel

Naast de vele lopende periodieke activiteiten (zoals culinair, share a table, wandelen, bridge enz.) is er vanuit On the Move cultureel een bezoek aan het Gemeentemuseum te Den Haag en het gerenoveerde Museum Mesdag gepland, met voorafgaand de inleiding door drs Anna Alberts, kunsthistorica.  

Datum: vrijdag 6 november, lezing om 9.30 uur op adres Stationslaan 22. Kosten 25 euro p.p. inclusief vervoer per touringcar.

Gemeentemuseum in Den Haag: “ Kleur ontketend” , moderne kunst in de Lage Landen 1885 -1914 van 3 okt t/m 3 jan. Mooie figuratieve kunst van mensen als Rik Wouters, Sluyter enz.

Mesdagmuseum,  Laan van Meerdervoort in Den Haag met speciale tentoonstellinkjes t/m 1 nov “Zeebonken en Strandgasten”, het is heel mooi te combineren met het volledig gerestaureerde Panorama Mesdag, even verderop in de stad.

Twee nieuwe initiatieven van On the Move:

Thee met iets lekkers

Dit project is gericht op wie het plezierig vindt met andere buurtgenoten te genieten van thee of koffie met iets lekkers (zoet of hartig) op een tijdstip in de middag. De laatste twee keer vond thee met iets lekkers plaats in de Looborch, op het Looplein-café. De belangstelling was vanaf de eerste keer groot en de deelnemers vonden het een voor maandelijkse herhaling vatbare formule, die geschikt is om bekenden uit de buurt te ontmoeten of nieuwe contacten op te doen. De kosten zijn heel beperkt (4 euro per persoon) mede dankzij de bereidheid van buurtbewoners om – tegen kostenvergoeding – koekjes of een lekkere taart voor de deelnemers te bakken.

Coördinatie: Andree de Miranda andree@demiranda.nl en Aryan Sikkema, sikkemazeist@casema.nl

 

Buurthulp

In het kader van de invoering van de WMO is een nieuwe buurthulp-werkgroep opgericht om na te gaan of onzerzijds een zinvolle ondersteuning kan worden geboden aan buurtbewoners, die een beroep op de gemeente (moeten) doen in het kader van de WMO. De werkgroep heeft de eerste contacten met de gemeente en met enkele buurtbewoners gelegd.

Coördinatie: Andree de Miranda andree@demiranda.nl en Aryan Sikkema, sikkemazeist@casema.nl