On the move (OTM) buurtprojecten is een begrip in onze wijk. In 2008 zijn Paul Laurs en Susanna van Dijcke begonnen met de eerste activiteiten voor OTM met als doel de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. Uiteraard werkt On the move nauw samen met de buurtvereniging Rond het Wilhelminapark.

Deze week kwamen alle OTM-coördinatoren bijeen voor hun jaarlijkse vergadering. Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden, hebben de coördinatoren onwijs veel zin om de activiteiten op te starten. Bijna alle activiteiten starten dit najaar, behalve Thee met iets lekkers. Dat begint weer zodra de anderhalvemeter regel niet meer nodig is.

Tot gauw bij één van de activiteiten!

Birgitte Klein Holte
Voorzitter On the move buurtprojecten

Culinair

Vorige week hebben we de uitnodiging verstuurd voor de eetgroepjes. Heb je je al aangemeld? Top! Nog niet? Dan kan dat tot uiterlijk 31 augustus. Heb je de uitnodiging (nog) niet gezien? Klik dan hier om deze te openen.

OtM plantenruilbeurs

Plantenruilbeurs

Save the date: zaterdag 25 september om 11 uur vindt de plantenruilbeurs plaats aan de Wilhelminalaan ter hoogte van nummers 47 en 49. Binnenkort ontvang je een nieuwsbrief met meer informatie.

otm wandelen

Wandelen

Elke 4e zondag van de maand komt de wandelclub in actie! Er is een – telkens weer andere – wandeling van circa 3,5 uur (inclusief pauze voor koffie met een hapje). Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje aan Andree de Miranda.
Je kunt op de 3e zondag van de maand ook meedoen met een kortere wandeling van circa 5 km. Lees hier meer over op de website.

Mountainbiken

De mannen van On the Move Biking crossen regelmatig door de bossen van Zeist en kennen de paden hier goed. Het idee is om gezellig met buurtgenoten op de mooie MTB-paden rondom Zeist te crossen en na afloop in ‘t Jagershuys iets te drinken. Wil je een keer meegaan? Stuur dan een mail. Of lees hier meer over het mountainbiken.

Share-a-table

Save the dates: op 28 september en 28 oktober staan weer de gezellige share-a-tables gepland, onze maandelijkse aanschuiftafel voor buurtbewoners die een gezellige eetafspraak willen zonder daarvoor zelf te hoeven koken. Uitnodiging via een aparte nieuwsbrief volgt binnenkort. Voor meer informatie, klik hier.

OtM Leestafel

Leestafel

Deze zomer heeft Wil van Basten de eerste leestafels weer opgestart. Ook dit najaar (oktober en december) zal zij verschillende leestafels organiseren. In één van de volgende nieuwsbrieven volgt meer informatie of kijk alvast hier.

Cultureel

Paul Laurs en Aryan Sikkema organiseren komend kwartaal een museumbezoek. De lezing wordt verzorgd door Anna Alberts, kunsthistorica. Deze lezing houdt zij in het Christiaan Huygenstheater aan de Wilhelminalaan 22. Daarna vertrekken de deelnemers per bus naar het museum. Meer informatie is hier te vinden.

Nieuw ideeën zijn welkom

We kunnen natuurlijk veel meer organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een dag zeilen, runningactiviteiten, mannenkookclub, ondernemersclub, koken met kinderen, straatspeeldag of andere activiteiten voor kinderen. Of activiteiten voor jongeren op de middelbare school.

Wie heeft hier een goed idee voor en wil dit ook organiseren? Stuur een mail met je idee aan On the Move.

Overzicht buurtberichten