On the Move organiseert regelmatig, als er weer eens een bijzondere kunsttentoonstelling is, een lezing met aansluitend museumbezoek. De lezingen worden verzorgd door Anna Alberts, kunsthistorica, per adres Stationslaan 22. Daarna komt er een touringcar voorrijden, die ons vanuit Zeist naar het betreffende museum (bijvoorbeeld in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Den Bosch) brengt en vervolgens op het einde van de middag weer terugbrengt in Zeist. Een comfortabele formule, ook voor oudere kunst- en cultuurliefhebbers. Kosten inclusief lezing en bus 25 euro per persoon.

Daarnaast zijn er ook andere culturele uitstapjes vanuit onze buurt, bijvoorbeeld door Aryan Sikkema, naar in architectonisch interessante gebouwen.

Voor muziekliefhebbers organiseert On the Move regelmatig avonden, zoals onlangs met Gerrit-Jan Fonk, over Christina Deutekom, Maria Callas en andere muzikale fenomenen.

In 2016 waren er 4 OTM Cultureel evenementen:

aankomst St.Lucia

aankomst St.Lucia

Of de lezing  van Roelof en Rietje Lettinga over hun fascinerende zeilreis om de wereld van zeven jaar lang ook onder cultureel valt? Boeiend was het in elk geval.

Contactpersonen van On the Move cultureel: Paul Laurs (plaurs@gmail.com) en Aryan Sikkema.