Vogels herkennen in het Zeisterbos en op Landgoed Pavia

Het Zeisterbos en Landgoed Pavia zijn natuurgebieden van het Utrechts Landschap. Het Zeisterbos is een bijzonder gevarieerd oud bos, met bomen van meer dan 200 jaar oud.
Door zijn variatie is het Zeisterbos rijk aan vogels zoals: boomklever, boomkruiper, vink, winterkoning, heggemus, merel, lijster, grote bonte specht en diverse mezensoorten. Er vliegen vaak buizerds, meestal hoog in de lucht, maar soms ook laag tussen de bomen. Bij het meertje op Landgoed Pavia is vaak een ijsvogel te zien.

Dus: een ideale locatie, voor het spotten van vogels!!!

On the Move organiseert 2x per jaar een vogelexcursie door deze gebieden onder leiding van Edwin Dorst. Deze excursie zal uit maximaal 7 personen bestaan. Tijdens de rondwandeling zal Edwin u niet alleen wijzen op de aanwezige vogels, maar zal ook iets vertellen over hun kenmerken en gedrag.

De wandeling start ’s morgens om 9:30 uur bij de brievenbus (bij de Bison-gymzaal) aan de Woudenbergseweg, en duurt ongeveer twee uur. Onderweg houden we een korte koffiepauze.
Neem, zo mogelijk, uw eigen verrekijker en vogelgids mee.

Datum excursie

De eerstvolgende excursie is op zaterdag 13 april 2019. 

Tip

Een tip: De Vogelbescherming heeft een handige app “Tuinvogels”. Deze app is te downloaden via de App Store van Google Play of van Apple.