Centrumplan update 12cEen overvolle tribune was er gisteravond getuige van dat geen van de fracties van de Zeister gemeenteraad bereid was het op 3 maart 2015 genomen verkeersbesluit te heroverwegen. Teleurstelling alom. Het o.a. door Stichting Beter Zeist georganiseerde en goed voorbereide burgerinitiatief, door ca. 600 inwoners ondertekend, haalde het niet. Hans Goorhuis (PvdA) stelde de vraag aan de initiatiefnemers of zij niet te vroeg waren met het indienen van dit verzoek. Peter Vermeulen antwoordde desgevraagd: ‘Het is nooit te laat om op tijd te zijn’. Goorhuis later: ´Wij volgen de ontwikkelingen. Er is nog geen integraal verkeersplan. We willen de plannen voor de buurten zien. Er wordt nog gepraat. Vandaar dat ik zeg: het burgerinitiatief is te vroeg’. 

´Gaat men echt over tot het sluiten van het tunneltje na de zomervakantie?’ Dat was de grote vraag na afloop. 

De Buurtvereniging zet in ieder geval vanmiddag haar dialoog voort met de Gemeente. Kijk regelmatig op deze website voor het laatste nieuws. Update 13 wordt binnen 24 uur verwacht!

Vanaf nu zullen we steeds op deze plaats een beknopte update geven over de met de Gemeente besproken onderwerpen / straten / lanen / pleinen…  Voor toelichting zijn de leden van de verkeerscommissie altijd bereid. Ook trouwens voor uw feedback. Vanzelfsprekend.

De raadszaal vóór aanvang van het debat. Nog niet iedereen aanwezig.

raadszaal zeist