Zoals bekend, bent u welkom a.s. zondag 17 januari in de Tobiasschol, Prof Lorentzlaan 16 vanaf 15.30 uur om samen met het bestuur te toasten op het Nieuwe Jaar. Mocht u nieuwe buurtgenoten hebben die nog geen lid zijn van onze buurtvereniging, neem hen mee! Een leuke gelegenheid om kennis te maken met onze gezellige buurt! 

Na de Opening en Welkom om ca. 16.00  door de voorzitter, Wil van Basten-Malipaard, zal Susanna Laurs-van Dijke een overzicht geven van de te verwachten activiteiten van On The Move op korte en langere termijn.

Edwin Dorst van onze afdeling Groen en Infrastructuur heeft boswachter Joris Hellevoort bereid gevonden om te vertellen over de historie en renovatie van de Standbeeldengroep met Herten (bij de boswachterswoning) beheerd door het Utrechts Landschap. Deze beeldengroep is een stukje Zeister geschiedenis. Ontworpen door beeldhouwer Christiaan Daniel Rauch (1777-1857) die ook de beelden van de twee adelaars voor het entree van Artis heeft gemaakt. Zie verdere info op de site van het Utrechts Landschap: www.utrechtslandschap.nl. De BVW steunt dit project. U ook?

Johan Klein Holte geeft toelichting bij ons nieuwe buurtproject: Buurtpreventie door Whatsapp. Hoe gaan wij dit aanpakken? Wanneer moeten we alarm slaan? Hoe doen we dit? Zijn alleen leden welkom in deze groep(en)? Enzovoorts. Zie ook het speciale bericht hierover op de homepage of onder tabblad “Vereniging”.

De Lyceumbuurt is onlangs ook een Whats App-preventie gestart en dat werkt prima. Gemeente en Politie juichen ons initiatief toe, zo lieten zij ons weten!  Er bestaan al speciale bordjes die door de Gemeente ter beschikking worden gesteld.

Dan is er zeker nog wat tijd om over de verkeersproblematiek rondom de uitvoering van de Centrumvisie te praten… Maar, de laatste update staat inmiddels ook al op onze website. We moeten wachten op de raadsbesluiten die eind deze maand genomen gaan worden.

We hadden veel verwacht van de vele jeugdige talenten die onze vereniging telt, maar misschien was de voorbereidingstijd te kort of was er toch plankenkoorts in het spel? Er hebben zich helaas te weinig kinderen opgegeven. We stellen deze show dus uit naar waarschijnlijk de zomer…  Toch zijn er nog wel een paar jeugdige leden die wél voor ons willen spelen en zingen!!! Wat leuk! Ze kunnen op applaus rekenen.

Het bestuur rekent op uw komst!

 

Met hartelijke groet,

Wil van Basten-Malipaard, voorzitter

 

Toch nog een PS-je!

Heeft u er al over nagedacht om bestuurslid te worden?  Het kost niet zo veel tijd, geeft wel veel voldoening en gezelligheid!  Praat er eens over met de aanwezige bestuursleden en neem de stap.