whatsappbuurtpreventieDe wijkagenten Maik van der Looy en Steven McGowan geven op 31 maart a.s. een presentatie over wijkveiligheid en burgerparticipatie. Aan bod komt onder andere de WhatsApp Buurtpreventie en Mobeye. 

WhatsApp Buurtpreventie

De buurtvereniging Rond het Wilhelminapark Zeist is in januari 2016 gestart met de WhatsApp Buurtpreventie. Dit is een moderne variant van Buurtpreventie, in de vorm van WhatsApp groepen van maximaal 100 leden. Inmiddels zijn meer dan 65 adressen hierop aangesloten. De wijkagenten vinden het een uitstekend initiatief van onze buurt en zullen daar kort op ingaan. Uitgebreide informatie over WhatsApp Buurtpreventie staat op onze website.

Wat is een mobeye?

De kans op woninginbraak is groter tijdens de ‘donkere maanden’ én als bewoners niet thuis zijn. De politie wil bij een inbraak de inbrekers het liefst op heterdaad betrappen. Een mobeye is een apparaatje dat bewegingen signaleert. De politie plaatst een mobeye in een woning. Bij een beweging in de woning krijgt de politie automatisch een stille melding. Zij is dan snel ter plekke, waardoor de pakkans op een woninginbreker wordt verhoogd!

Voorwaarden plaatsen mobeye
Onze wijk is als hotspot gebied aangewezen qua woninginbraken. Als u in aanmerking wilt komen voor een mobeye, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • u bent minimaal vijf dagen afwezig; (deze voorwaarden zijn niet zo strikt)
  • er zijn in die periode ook geen andere huisgenoten thuis
  • er zijn geen huisdieren binnen
  • verzorgers van post of planten lopen niet door het hele huis (een gedeelte kan wel).
Steven McGowan

Wijkagent Steven McGowan

Maik van der Looy

Wijkagent Maik van der Looy

Wilt u meer weten?

Kom dan op 31 maart naar het Christiaan Huygenstheater aan de Wilhelminalaan 22. De presentatie van de wijkagenten start om 20 uur. Daarna volgt de Algemene Ledenvergadering.