Net als twee jaar geleden doet Jaco Booster met Enigma op 2 juni mee aan de ZEPA challenge, een fietstocht voor een goed doel van Zeist naar Parijs. Dit jaar fietsen zij om sponsorgeld te verzamelen voor vluchtelingenkinderen in Nederland.

Jaco is recent langs het AZC in Zeist geweest. Jaco: “Als je dan hoort wat die kinderen hebben meegemaakt, hoe sterk die kinderen zijn, en hoe graag ze zich willen ontwikkelen dan wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.”

Twee projecten

De ZEPA Challenge heeft twee projecten uitgekozen die zich inzetten voor deze doelgroep: de basisschool van Asielzoekerscentrum Zeist en YOIN, een project voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

  • Wereldkidz Vrije Vogel is een basisschool voor kinderen van 4 tot 12 die wonen op het AZC in Zeist. De opbrengsten van de ZEPA Challenge zullen zij onder andere gebruiken voor de aanschaf van Educatief LEGO dat speciaal is ontwikkeld voor onderwijs. De kinderen ontwikkelen competenties zonder dat taal een belemmerende factor is.
  • Stichting YOIN (initiatief van Jeugdzorg) begeleidt jonge, alleenstaande minderjarige vluchtelingen, die zonder ouders en familie in Nederland komen om zo gewoon mogelijk op te groeien.

Wil je ook helpen?

De buurtvereniging vindt dit een prachtig initiatief, dat we graag met al onze leden willen delen. Wil je deze fietstocht sponsoren en de vluchtelingenkinderen helpen? Dat kan! Doneren kan via  www.zepachallenge.nl.

 

ZEPA challenge in 2014

ZEPA challenge in 2014