Evenementen rond het Wilhelminapark

Zomerfeest

Datum: 28 augustus 2022

Tijd: 15.00-19.00 uur

Locatie: Wilhelminapark

Zomerfeest – Brandweer komt helpen!

Het Wilhelminapark zomerfeest is op zondag 28 augustus. Het belooft weer een erg mooi event te worden. Om 14:00u komt de brandweer helpen om de Tobbedansbaan te vullen met water. Alle kinderen zijn welkom om de brandweer hierbij te ‘helpen’. Het waterspektakel op de Tobbedansbaan is uiteraard ook voor volwassenen geschikt, dus schroom niet en neem je zwembroek/badpak/bikini mee! Verder kun je rekenen op gezellige tropische muziek, een verfrissende borrel, lekkere friet van Franklin, gezonde happen van Van Klaas en een ijskoud verrassend toetje van Venetia!

Dus pak deze gelegenheid aan om weer even bij te praten met je buurtgenoten na de vakantie, en schrijf je zo snel mogelijk in met de Aanmeldknop, als je dat nog niet gedaan hebt. We hebben de inschrijvingen nodig om een juiste inschatting van de catering te kunnen maken.
De kosten zijn € 10 pp en € 5 voor kinderen t/m 12 jaar en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. De betaling zal via incasso of op het park via een iDeal betaling gedaan kunnen worden. 

Tot snel, wij hebben er zin in!

Aanmelden kan via deze link.

On the Move – Cultureel: Presentatie Frédéric Chopin

Datum: 15 september 2022

Tijd: 19.45u

Locatie: Parklaan 8b

Graag nodigt On the Move – Cultureel u uit voor een presentatie over Frédéric Chopin door Jacques Winnubst op donderdag 15 september 2022, 19.45 uur. Adres: Parklaan 8b in Zeist

Chopin was een wonderkind en een buitengewoon begaafd componist. Hij componeerde niet veel maar zijn melodieën zijn prachtig. Hij was bij leven al beroemd en de belangstelling voor zijn muziek kent geen inzinking. Zijn oeuvre is eenzijdig, hij beperkte zich tot de piano. Hij gold als een zeldzame virtuoos maar hij was geen pianoleeuw als Liszt. Hij had een hekel aan reizen en aan de concertzaal. Hij trad bij voorkeur op in vriendenkringen en salons. Met zijn natuurlijke voornaamheid en charme werd hij opgenomen in aristocratische milieus en was welkom bij hun diners. Hij voorzag in zijn levensonderhoud  door de uitgave van composities en het geven van pianolessen aan dames van goeden huize.

Hij was op de eerste plaats Pool, gevlucht voor oorlogsgeweld in zijn land. Hij woonde echter het grootste deel van zijn leven in Parijs. Met George Sand had hij bijna tien jaar een relatie. George Sand is het pseudoniem van de Franse schrijfster en feministe Amantine Dupin, door haar huwelijk baronesse Dudevant. Door een onverkwikkelijke ruzie kwam daar een einde aan. Chopin was veelal ziekelijk en overleed aan longtuberculose. Bij de uitvaartdienst in de Madeleine was de kerk propvol. Hij werd begraven op het kerkhof van Père-Lachaise. Zijn levensbeschrijving viel ten prooi aan vele mythen en romantiseringen.

 • Opgeven bij j.a.m.winnubst@ziggo.nl
 • Kosten: € 10 pp. (ter plaatse te voldoen)
 • Toewijzing op volgorde van aanmelding
 • Let op: Parklaan 8b is een vrijstaand huis.

  Leestafel: Branco & Julia

  Datum: 6 oktober 2022

  Tijd: 20.00 uur

  Locatie: ntb

  EEN UNIEK EVENEMENT OM NAAR UIT TE KIJKEN …

  De leestafel van ON THE MOVE bestaat in oktober VIJF JAAR.

  Een reden om dit historische moment samen te vieren. Niet alleen met de zogenaamde “harde kern” van ca. 20 lezers die zich regelmatig inschrijven voor mijn leestafels maar zeker ook met alle anderen in onze wijk die graag lezen …. En die wel eens met een schrijver zouden willen praten…

  Op donderdag 6 oktober 2022 komt schrijver en beeldend kunstenaar GERT-JAN VAN DEN BEMD naar Zeist om zijn derde boek BRANCO & JULIA dat in mei verscheen te presenteren. Gert-Jan zal prachtige verhalen over de bron van inspiratie, het ontstaan van zijn nieuwe roman vertellen en bijbehorende foto’s uit de veelal oude doos op groot scherm tonen. Hij moest daarvoor naar Lissabon en enkele malen naar een klein Frans dorpje aan de Atlantische kust om achter de identiteit te komen van de dame in bikini op de cover die met haar voeten in de branding staat. Maar zijn reizen waren niet vergeefs en Gert-Jan kwam met een schat van “materiaal” terug. Niet altijd even gemakkelijk verkregen. In tegendeel! Het werd een ware roadtrip! En we gaan samen zoeken naar de betekenis van deze reis.

  Waar gaat het over?

  In Branco & Julia kruisen zich de paden van de wat oudere curiosa- en antiekhandelaar Branco en de jonge kunstenares Julia. Beiden kopen los van elkaar oude foto’s op de Feira da Ladra, de rommelmarkt van Lissabon. Branco ziet ze als inspiratiebron voor een roman die hij wil gaan schrijven, Julia wil de foto’s gebruiken als uitgangsmateriaal voor haar schilderijen. Hun gedeelde bezit leidt noodgedwongen tot een gezamenlijke speurtocht naar de herkomst van de foto’s en de vrouw die erop staat afgebeeld.

  Via mijn laatste leestafels zijn er al wat inschrijvingen binnen, maar er is nog een beperkt aantal plaatsen!  We hanteren het gebruikelijke tarief van € 6,00 p.p.  De locatie wordt tijdig bekend gemaakt. En we beginnen om 20.00 uur.

  Inschrijving via mij: malibas.wil@gmail.com, graag ook met vermelding van 06-nummer.

  Openlucht bioscoop in het Wilhelminapark

  Datum: 8 oktober 2022

  Tijd: 19.30 uur

  Locatie: Wilhelminapark

  Hoe laat starten we?
  Inloop start vanaf 19:30 uur. Je kunt dan alvast een lekker kopje koffie of thee drinken en je eigen plek zoeken op het grasveld. We starten met een muziekje en wellicht een paar korte filmpjes. Om 20:30 uur start de hoofdfilm. De film duurt ongeveer 2 uur. Daarna kunnen we gezellig wat met elkaar napraten onder het genot van een drankje. 

  Wat moet ik meenemen?
  Je moet zelf je eigen stoel/zitkussen meenemen naar het park. Zorg ook voor wat warme kleding of dekens want wat later op de avond is het frisser. Ben je niet in staat om zelf je stoel mee te nemen, stuur ons dan even een bericht, dan zorgt de buurtvereniging voor hulp.
  Wil je wat lekkers meenemen voor bij de koffie/thee, dan stellen we dat zeer op prijs.

  Welke film gaan we zien?
  Welke film het wordt, houden we nog even geheim. Dat maakt het spannend… Het enige dat we kunnen zeggen is dat het organiserend comité er unaniem zeer enthousiast over is! Wees erbij! 

  Wat kost het?
  Omdat het leuk is om met een vol park enthousiastelingen de film te bekijken, mag je een introducé meenemen! Kinderen vanaf 12 jaar zijn ook welkom. De kosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief film, koffie/thee, popcorn en één drankje tijdens/na de film (meer consumpties zijn beschikbaar, maar voor eigen rekening). De entreekosten worden bij voorkeur via incasso gedaan (zie aanmeldformulier) en eventuele extra consumpties kunnen ter plaatse worden voldaan op een pinapparaat. 

  Leestafel: Vader Goriot

  Datum: 22 november 2022

  Tijd: 20.00 uur

  Locatie: ntb

  Later in het jaar staat VADER GORIOT (1834) van HONORÉ DE BALZAC op het programma. Werd WILLEM ELSSCHOT met zijn VILLA DES ROSES geïnspireerd door deze roman (speelt ook in een pension, zelfde soort milieu) of wellicht door GUSTAVE FLAUBERT van wie we al eerder MADAME BOVARY (1856) hebben geanalyseerd. Maar ook TOLSTOJ wordt genoemd…

  We gaan het samen uitvinden op dinsdag 22 november a.s. en/of donderdag 24 november a.s. Er kan ingeschreven worden… Graag weer met vermelding van 06-nummer voor de inning van de verschuldigde € 6,00. malibas.wil@gmail.com

  Waar gaat het over?

  Vader Goriot is het verhaal over de oude Goriot, een rijk geworden vermicellifabrikant die te gronde gaat aan zijn tot hartstocht uitgegroeide vaderliefde. Deze hartstocht is zo allesoverheersend dat hij zich kaal laat plukken door zijn dochters, die geobsedeerd worden door het geld en door het verlangen om aanzien te verkrijgen in de maatschappij. Vader Goriot neemt een centrale plaats in in het oeuvre van BALZAC, romans en verhalen (ca. 100) die samen een “comédie humaine” vormen waarin de tijdloze thema’s liefde, hartstocht en geldelijke belangen strijden om de prioriteit.