Evenementen rond het Wilhelminapark

Chansons Françaises

Datum: 8 juni 2023
Tijd: 20:00 - 22:30

Op velerlei verzoek ga ik me weer eens intensief verdiepen in de onvergetelijke Franse chansons uit de jaren ‘60, ‘70 en ’80.

Mijn laatste programma (Georges Brassens) was net vóór de covid, dus het wordt weer eens tijd… vond men in de wijk. Lang heb ik nagedacht… maar ik heb een aantrekkelijke formule gevonden voor een avondvullend programma. Ik ben nu van plan méér chansonniers en chansonnières aan het woord te laten en ik vraag hierbij ook uw input. Welk chanson zou in mijn programma “Nostalgie” niet mogen ontbreken en waarom niet? 

Op één avond kan ik ongeveer 12 chansons bespreken, laten horen en laten zien; hopelijk ook bijna alleen “live”-optredens via de bekende kanalen. Dus helaas zal ik niet alle verzoeken kunnen honoreren. Zelf denk ik aan (in willekeurige volgorde): Georges Moustaki – Barbara – Georges Brassens – Jacques Brel – Françoise Hardy, Edith Piaf, Serge Gainsbourg – Serge Reggiani – Dalida – Juliëtte Gréco – Hervé Vilard – Yves Montand – Adamo – Gilbert Bécaud – Gérard Lenormand – Joe Dassin – en mijn grote inspirator Guy Béart. Maar er zijn nog anderen. Ik zal een keuze moeten maken…
 
Jacques en Marijke Winnubst hebben hun huiskamer en apparatuur aangeboden op donderdag 8 juni a.s. en Lilianne Potters en Rob Wagenaar volgen op maandag 12 juni. Ik ben hen nu al heel dankbaar voor de geboden gastvrijheid. 

We beginnen om 20.00 uur en eindigen om ca 22.30 uur met halverwege een korte pauze. De entreeprijs is € 12,50 per persoon, incl. hapjes en drankjes. Dit bedrag zal vooraf via een betalingsverzoek geïnd worden, zoals ik gewend ben bij mijn leestafels. Dus graag ook 06-nummer en e-mailadres.
Aanmelden kan via de knop in de nieuwsbrief (verzonden op 29-04-2023) en vergeet niet het chanson naar keuze aan te geven en waarom. Niet verplicht… wel leuk!  Mijn bevestiging voor de datum volgt spoedig daarna.
 
Graag tot ziens! 

Wil van Basten-Malipaard, 
oud-docente Frans KSG De Breul, Zeist