De geschiedenis en het heden van onze buurt aan de hand van oude en nieuwe foto’s, verhalen, korte anekdotes of overig beelmateriaal.
Klik op één van de straatnamen rechts of hieronder om direct naar de straat te gaan.
Wilt u een bericht of historische foto van uw huis of straat plaatsen? Stuur ons dan een bericht op bvwzeist@gmail.com

Historisch beeldmateriaal werd veelal verkregen via het Zeister Historisch Genootschap waarvoor onze dank!  informatie over de straatnamen komt uit: ZEIST, GROEI EN BOUW – De straatnamen van Zeist – L. Visser  –  Kerckebossch BV Zeist – 1988) – (het rose boekje).

Oud Seyst.nl  verzamelt ook historische foto’s, ansichtkaarten en briefkaarten van Zeist en de buurtschappen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide. De periode van de documenten loopt van 1897 tot 1970.  De fotodocumenten van hun website, waarvoor wij hen ook bedanken,  worden gepresenteerd in lage resolutie. Er liggen rechten op. Zij werken graag met u samen als u in het origineel of een kopie met hogere resolutie geïnteresseerd bent.

Wij zijn ook buurtbewoner George Becker zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van divers historisch materiaal.

Plattegrond Zeist in 1847-1                                                Plattegrond van Zeist anno 1847

 

Onthulling monument Wilhelminapark_foto ZHG                                        Onthulling van het monument in Wilhelminapark  31 augustus 1898

Info onthulling_ZHG

ATTENTIE: Deze pagina’s worden regelmatig aangevuld of aangepast. Onze verdere bronnen zullen binnenkort vermeld worden. Heeft u aanvullende info, foto’s etc. of ziet u fouten laat het ons z.s.m. weten.  Met onze gezamenlijke kennis kunnen we deze webpagina’s alleen maar verrijken.

Voor diegenen die geen genoeg  krijgen van de historie van Zeist is er goed nieuws. Er bestaat sinds kort een prachtige nieuwe website  http://www.topotijdreis.nl    Op deze topografische website van het Kadaster vind u kaarten vanaf 1815 tot 2015. Per jaar kunt u op een tijdbalk delen of plaatsen van Nederland instellen en verder inzoomen tot op kavel niveau.  Wij wensen u een boeiende tijdreis.